Skip links

Hvad kan Skooler tilføje til Teams?

6/11-2019 De 20 bedste funktioner som du får ekstra i Skooler

Det er et spørgsmål vi får tit. Microsoft Teams har en masse funktioner til skoler opgave aflevering og andet. Så hvorfor har man bruge for Skooler & Campus 365? Vi har lavet en liste med de 20 bedste funktioner du får ekstra i Skooler som du ikke har i Microsoft Teams. Husk at Skooler er fuldt integreret i Teams, så Skooler ikke er erstatning til Teams, men bygges ind i Teams så brugerne oplever de er i et og samme system hele tiden.

Skooler gør kort sagt Teams til et fuldblods LMS system

1: Gruppeafleveringer
Når du laver en opgave i Skooler, så kan du vælge det skal være en gruppeaflevering. Skooler kan selv lave grupperne random eller underviseren kan selv stykke dem sammen. Der kan også vælges hvem fra gruppen der skal aflevere opgaven. Og da det hele foregår i Office 365 er det nemt for de studerende at samarbejde om opgaven.

2: Dansk karakter skala
En af de mest efterspurgte funktioner i Teams er danske karakterer. Teams understøtter kun % skalen fra 0-100. Men med Skooler har du den danske karakterskala. Og du har også mulighed for at bruge et væld af andre karakterskalaer. Det kan være bestået/ikke bestået, A-F eller noget helt andet som i ønsker at bruge.

3: Peer review
En meget ønsket funktion har været at studerende kan rette andre studerendes opgaver med en peer review funktion. Den findes i Skooler. Og det er også muligt at gøre opgaverne anonyme så man ikke kan ses hvis opgave man retter.

4: Selv evaluering
Når en studerende afleverer en opgave, så er det muligt for den studerende og give en selv evaluering.

5: Læringsplaner
Med Skooler har du adgang til læringsplaner så det er nemt at se hvor langt man er kommet i skoleforløbet og om nogle studerende halter bagefter. Du har også mulighed for at importere nationale læringsplaner.

6: ILP
Skooler understøtter ILP som bl.a. kan bruges til forældre feedback og samtale.

7: Fraværsregistrering
Skooler indeholder fraværsregistrering – også via app. Der er naturligvis statistik interfaces og det er muligt at skrive retur til studieadministrative systemer.

8: Kalender
Teams har en begrænset kalender som vises i Outlook. Skooler integrerer også til Outlook så studerende får notifikationer om afleveringer som skal afleveres osv. Men du har også adgang til en kalender i Skooler. Så kan en underviser nemt se hvor mange opgaver en given klasse har således de ikke får 4 afleveringsopgaver til samme dag.

9: Aflever opgaver direkte fra Word mm.
Undervisere kan rette og karaktere give opgaver direkte i Microsoft Word, Excel, OneNote og Powerpoint. Studerende kan også aflevere opgaver uden at forlade Word – bare ved at klikke på Skooler knappen i Word.

10: Karakterbog
Skooler har en fuld karakterbog indbygget. Undervisere kan nemt give karakterer og få et overblik over hvad den studerende har fået i karakter i de forskellige opgaver. I Microsoft Teams er der også karakterbog på vej, men det understøtter kun procentvise karakter og ikke 12 skalaen. Skooler giver også mulighed for at skrive data retur til studieadministrative systemer.

11: App
Skooler har en dedikeret app hvor du kan praktisk talt alt som du kan i Skooler. Men den giver også mulighed for du kan aflevere en opgave direkte fra telefon. Lad os forstille du har filmet noget til en biologi opgave. Nu behøver du ikke længere uploade til en computer for at så aflevere. Med Skooler app´en kan du markere videoen og trykke send til Skooler App. Så kan du aflevere direkte fra telefonen.

12: Lyd og video feedback
I stedet for at skrive en længere kommentar til en opgave, så kan en underviser vælge at indtale lydfeedback. Det er også muligt at den studerende giver sin selv evaluering via lyd eller video feedback.

13: Bots
Når du bruger Skooler, så får du mulighed for at spørge Skoolers Bot om dit skema, lektier med mere. Bot servicen udvides løbende med nye funktioner. Det betyder eleverne kan få svar på spørgsmål uden at skulle vente på en underviser har tid til at svare dem.

14: Forældre & værgeadgang
Microsoft Teams giver en ugentlig mail til forældre hver uge. Med Skooler kan skolen give adgang til at forældre kan se karakterer, progression, fravær, OneNote og meget mere. De har også fuld adgang via App. Og der er nok funktioner til at gøre Aula misundelig.

15: Chat og besked system til forældre og værger
Skooler giver mulighed for at forældre kan kommunikere med lærere via Skoolers chat og beskedsystem

16: Fotogalleri
Med Skoolers indbyggede fotogalleri er det nemt at dele billeder fra studieture, events eller andet. Og bruges Skooler til folkeskoler, så kan forældrene også nemt få adgang til de billeder.

17: Klasseliste
Med Skooler har du nemt en liste over eleverne i en klasse. Og for at gøre det nemt for undervisere, så kan der også lave en visuel præsentering af hele klassen med billeder. Det gør det nemmere at huske enkelte elever.

18: Kudos
Skooler understøtter gamification og du har mulighed for at give “Kudos” til dine studerende. Det er små badges som motivirer. Ligesom man i gamle dage kunne få guldstjerner i sin kontaktbog.

19: Avanceret opgavemodul
Skoolers opgave modul giver mulighed for at lave avancerede opgaver med funktioner du ikke har i Teams i dag. Opgave værktøjet er nemt at bruge og du kan klikke på udvidede funktioner såfremt du har behov for mere end standarden.

20: Og meget mere…
Og ja der findes mange flere funktioner som vi ikke har nævnt som f.eks. SMS, skoleleder interface. Vi har også mulighed for at lave de funktioner som kunderne efterspørger. Det betyder at vi er i gang med at lave specifikke danske ønsker som “skriftligt fravær”.

 

Skooler og Teams er et godt makkerpar

Skooler er ikke en overbygning til Teams – men integrerer sig ind i Teams og sørger for at man føler man er i et system. Det betyder mindre forvirring og mere fokus på læring.

Microsoft har fra starten meldt ud af at Teams ikke skal være et komplet LMS system og de ikke vil lave tilpasning til enkelte lande. Derfor er det op til partnere at sikre at de enkelte lande har de funktioner de efterspørger. Med Skooler så har du et komplet LMS system i Microsoft Teams.

Er du nysgerrig på at vide mere om Skooler, Campus 365 eller Teams. Så tag endelig fat i os.