Skip links

Microsoft Teams erfaringer fra norske folkeskoler

Workshop om norske folkeskolers Teams erfaringer fra it vejledernes konferencen

Norsk og dansk minder meget om hinanden men der er nogle små forskellige. Ved du hvad ”netbrett” betyder? Forklaringen finder du sidst i indlægget.

Jeg havde fornøjelse af at være med til mit første it vejleder konference i september 2020 til trods for jeg har arbejdet med skole it-løsninger i over 25 år. Det var en fornøjelse at være med til og opleve hvor engagerede alle var. Vi afholdte to workshops med fokus på hvordan Microsoft Office 365 og Teams bruges i Norge, da vores Skooler løsning er den mest brugte Office 365 løsning i norske folkeskoler.

Grundet corona udfordringer kunne Dag Torp fra Skooler i Norge ikke være med fysisk. Men så kunne vi jo tage vores egen medicin og lave ægte blended learning. Jeg var fysisk tilstede i lokalet, mens Dag var med via webcam fra Moss tæt ved Oslo. Det virkede ganske fortræffeligt og han kunne se deltagere via webcam.

95% af norske folkeskoler har Office 365

I Norge findes der ikke en fælles portal som Aula. I stedet har hver leverandør lavet deres egen løsning som tilgodeser alle behovene. Office 365 og Teams benyttes af 95% af folkeskolerne i Norge, så de er naturligt bygget op omkring Microsoft løsningerne. Men der er nogle ting som Office 365 og Teams mangler. Skooler udfylder disse huller som f.eks. gruppeafleveringer, fraværsregistrering og danske karakterer. Men tilføjer også smarte funktioner som at man kan rette og aflevere opgaver direkte fra Word, Excel og Powerpoint uden at skulle uploade og downloade filer.

Der var gode og indsigtsfulde spørgsmål fra de deltagende kommuner. Og der var bred enighed om Skooler er nemt at bruge, gennemført og giver værdi til Teams.

Der er stor fokus på at skulle gøre det nemt at bruge og at bygge Skooler ind i Teams så det opfattes som en løsning og man ikke skal skifte mellem produkter. Dette er en kæmpe fordel når vi i disse tider tit skifter til at afholde undervisningen online. At undervisningen foregår i Teams betyder også eleverne lærer Office værktøjer som bruges størstedelen af alle virksomheder.

Skooler fungerer ikke kun i Teams. Men kan køres fra alle større browsere uanset om det er Windows, Mac, Chromebook, mobil eller netbrett. Og hvad er så et netbrett? Ja det er så ment norsk for tablet/iPad.

Vi havde også en lille stand hvor vi præsenterede vores løsninger. Men det store hit var nok at prøve den Commodore 64 vi havde med. Den blev der trukket lod om så nogle heldige folkeskoleelever kan få glæden af at prøve old school computer spil. Vinderen har fået direkte besked.

Det er også muligt at få enkelte elementer fra Skooler så man ikke er tvunget til at købe en stor pakke. Skooler bruges dagligt af over en million brugere på verdensplan.

Du kan læse mere om Skooler her på vores hjemmeside Og kontakt os endelig hvis du ønsker en demo eller vil teste løsningen. Vi laver ofte webinarer du gratis kan deltage i.